Kuruculuğunu Yaptığımız e-Twinning Projemizin Tanıtımını Yaptık

09.03.2021 314

7 Mart Pazar günü "eTwinnerlar projelerini tanıtıyor" programında Our Past And Present Table Rules (Geçmişten Günümüze Yemek Kültürü ve Sofra Adabı )eTwinning projemizi tanıttık. Kuruculuğunu okulumuzun yaptığı kurucu ortaklığını  Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Nazife Çelik ve Zübeyde Demirbaş'ın yaptığı projemizde 9 Türk 55 yabancı ortak bulunmaktadır.

Yemek kültürümüzde sadece doygunluk değil, birçok geleneksel ve dini unsur da barındırır. Öğrencilerimize yemeklerin hikayelerinden yola çıkarak kültürümüzü tanıtarak yaşayarak öğrenme fırsatı sunmayı hedefledik. Öğrencilerimiz bizzat kendileri yöresel yemekleri aileleri ile birlikte yaptılar, farklı kültürlerin yemek tariflerini öğrendiler.Öğrencilerimiz dijital anlamda yeterliliklerini artırırken aynı zamanda farklı yemek kültürlerini de öğrenmiş oldular.Karışık ülke takımları ve ortak ürün çalışmasında farklı ülkelerle çalışırken öğrencilerimizin bakış açısı zenginleşerek hem eğlendiler hem öğrendiler. Projemiz ile Sofra adabını ve sofrada aile ile birlikte olmanın önemini kavradılar. Sofrada görgü kurallarını benimsediler.kültürel değerlerimizi anlayarak bu değerlerimizin sürekliliğini sağlamaya gayret ettiler.insan ilişkilerinin kurulmasında ve komşuluk haklarının korunmasında aktif rol aldılar.Pandemi kuralları çerçevesinde misafirlik duygularını geliştirdiler.diğer kültürlerle iletişim sonucu farklı ülkelerin yemek kültürünü öğrendiler.Ayrıca unutulmuş yemeklerimizi yeni nesillere aktarmak ve öğrencilerin yabancı dil bilgisini geliştirmek bilgi teknolojilerini kullanmalarını sağlamak hedeflerimiz arasındadır.Pekçok yabancı ortağın yer aldığı projemizde iletişim problemi yaşamayışımız iletişimin sadece yabancı dil bilmek olmadığını samimiyetin de önemli  olduğunu göstermiştir.

09-03-202109-03-202109-03-2021